Bývalá reprezentační atletka a současná ředitelka a trenérka Centra individuálních sportů Ostrava Taťána Netoličková je fanouškem vodíkových technologií. Právě proto svým svěřencům doporučuje produkty H2 Health&Beauty, protože chce to nejlepší nejen pro jejich výkon, ale zejména rekonvalescenci a jako prevenci zranění.

Jste ředitelkou centra individuálních sportů Ostrava. Mohla byste nám centrum představit, pro koho je a jak funguje?
Jsem ředitelka CISO již 17 let. Snažím se vypomáhat i v tréninku. Zařazujeme do našeho centra reprezentanty z našeho regionu, nejen atlety, ale máme zařazeno 26 sportů vč. handicapovaných sportovců. V současné době máme u nás 80 sportovců, o které pečuje 50 trenérů. Bez finanční podpory kraje, města Ostravy a regionálních sponzorů, včetně společnosti H2 Global Group bychom nemohli fungovat a jsme jim všem za to vděčni.

Připravujete mladé nadějné atlety. Jak se liší atletická příprava dnešních talentů od těch vašich, když jste závodila vy?
Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět, protože každý z těch 26 sportů má specifickou přípravu, i konkrétně v atletice netrénují všichni podle jednoho metru, je to přísně individuální. Jen si myslím, že chybí trošku trpělivosti některým trenérům, že chtějí mít úspěšné svěřence moc brzy a trénují hodně v brzkém věku.

Jak vypadá dnešní příprava? Zahrnuje kromě tréninků i například fyzioterapii nebo nějakou psychohygienu sportovců, řešíte i stravu a životosprávu vašich svěřenců?
Ano, snažíme se, aby byli v první řadě zdraví, trváme na každoročních zátěžových testech na Sportovní medicíně, kde se starají o naše „ovečky“ (smích). Zdravou výživu už se mnozí naučili řešit sami, pochopili, že bez toho to taky nejde a hodně to ovlivňuje jejich výkonnost. Některé jsme na to navedli díky seminářům, které také pořádáme v rámci našich kempů. Pochopitelně regenerace, mentální trenér, suplementace... to jsou záležitosti, bez kterých už si v dnešní době neumíme představit tréninkový proces.

Vy i atleti CISO užíváte produkty s molekulárním vodíkem. Jak hodnotíte jeho účinky? Molekulární vodík z produktů H2 Health&Beauty sportovci CISO užívají už několik let, protože jsou výhodné pro jejich náročnou tréninkovou přípravu. Tyto výjimečné produkty se dostanou do všech částí těla jako antioxidant, odstraňují únavu, po náročném tréninku odbourávají kyselinu mléčnou a pomáhají tělu rychleji regenerovat. Ale je tady pro nás zejména jako preventivní element, chrání tělo sportovců před zraněním, a oni tak můžou v co největší pohodě předvést nejlepší výkony a mohou si plnit své sny.