S nástupem jara se objevují různé rady na detoxikaci těla, která má očistit organismus od nahromaděných škodlivin. Na co se při jarní očistě organismu hlavně zaměřit?

Podpořte zdraví jater
Játra jsou klíčový orgán pro detoxikaci těla, proto je zásadní, aby optimálně fungovaly. Zahrňte do jídelníčku potraviny a látky, které podporují zdraví jater, jako je ostropestřec mariánský nebo koření jako kurkuma.

Zvyšte pitný režim, zkuste vodíkovou vodu
Dostatečný pitný režim je pro detox těla zásadní – z těla tak odplavíte nahromaděné volné radikály. Jako silný antioxidant funguje také molekulární vodík. S regenerací a obnovu energie organismu pomůže kombinace vodíkové vody a tablet H2 Forte®, které podporují tvorbu Molekulárního Vodíku® ve střevní mikroflóře.

Méně cukru, víc čerstvé zeleniny
Změna stravovacích návyků může být důležitým krokem při detoxikaci. Omezte příjem rafinovaného cukru a průmyslově zpracovaných potravin, které mohou zatížit organismus. Zařaďte i šťávy ze skutečně kvalitního a čerstvého ovoce a zeleniny. Pomohou i některé bylinkové čaje – například z čerstvě natrhaných kopřiv.

Očista těla? Nejen na jaře
I když se zdá, že jaro je ideální dobou pro detox, tělo potřebuje péči celoročně. Klíčem k úspěšné detoxikaci je vyvážená strava, dostatek spánku a pravidelný pohyb.

Jarní detoxikace může pomoct s obnovou energie a vitality těla, přistupujte k ní však s rozvahou a s ohledem na individuální potřeby organismu. Pak umožní dosáhnout celkového zlepšení zdraví a pohody.