Přinášíme tipy, jak proměnit vaši ložnici v prostor zasvěcený výhradně odpočinku. Připravte se na spánek tak, aby byl co nejhlubší a poskytoval co nejkvalitnější regeneraci. Mezi pomocníky podle nejnovějších studií patří i vodíková voda.

Cítíte rezervy v nočním odpočinku? Pusťte se co nejdříve do nápravy! Přestanete vstávat s tíhou světa na bedrech. Rozjasní se vám nálada i myšlení.

Proměňte ložnici v místo odpočinku 

Kvalitní matrace je základ. Pružinové, latexové nebo pěnové – každá má své výhody a nevýhody. Pohlídejte si pevnost matrace, aby správně podpořila páteř a minimalizovala prohnutí těla. Volte povlečení z bavlny. Vyhněte se syntetickým materiálům. Polštářem podpořte správnou polohu krční páteře. 

Pijte vodu obohacenou Molekulárním Vodíkem®

Výzkumy naznačují, že spánek účinně podpoří také molekulární vodík. Jedna z nejnovějších amerických studií prokázala, že pití vodíkové vody zlepšuje kvalitu spánku a příznivě ovlivňuje nervové systémy spojené se spánkem. Vodík má navíc silnou regenerační schopnost, a v době spánku tak efektivně regeneruje organismus.

Vyzkoušejte regenerační a zklidňující účinky unikátní H2 PREMIUM Vodíkové vody nebo některou z vodíkových lahví.

Ukliďte, vyvětrejte, vypněte

Nenechte ve své ložnici hromadit nepořádek. Příliš mnoho věcí v místnosti může způsobovat stres a rušit klid. Televize, počítač nebo další pracovní věci do ložnice nepatří. Tyto prvky mohou rušit váš spánek a bránit v relaxaci.

Ideální teplota pro spánek je kolem 18-20 stupňů Celsia. Dobré větrání a čerstvý vzduch jsou také klíčové pro zdravý spánek - abyste během noci nevytvářeli velké hodnoty oxidu uhličitého.

Pomůže uklidňující vůně i teplé ponožky

Použijte uklidňující vůně, jako je levandule. Uvolníte napětí a připravíte se na klidný spánek. Studie také prokázaly, že nošením teplých ponožek můžete zlepšit kvalitu spánku a usnadnit usínání. 

Omezte stimulanty, vytvořte si rituály

Kofein a alkohol narušují spánek. Omezte jejich konzumaci a vyhněte se stimulům před spaním. Vytvořte si klidný rituál před spaním, který vás připraví na odpočinek. Čtením knihy, teplou koupelí nebo meditací můžete uvolnit napětí.

Sledováním těchto jednoduchých tipů a vytvořením prostředí pro odpočinek a relaxaci můžete výrazně zlepšit svůj spánek a celkovou kvalitu života.