S příchodem jara a blížícím se letním obdobím se mnoho lidí zamýšlí nad svou postavou a hledají způsoby, jak zhubnout zdravě a efektivně. Jaké jsou aktuální trendy ve světě hubnutí, kterým dietám se raději vyhnout a v čem je zcela výjimečný přípravek H2 Slim&Fit?

Bizarní diety, kterým byste se měli vyhnout
V touze po štíhle postavě se neusátle rojí nové zaručené způsoby, jak dosáhnout bez práce úchvatných výsledků v rekordním čase. Existují ale stravovací režimy, které se vyznačují neobvyklými a často extrémními metodami a omezeními, často bez vědeckého základu nebo podpory. Tyto diety mohou být motivovány touhou po rychlém hubnutí, přesvědčením o zázračných vlastnostech určitých potravin nebo kombinací potravin, či módními trendy. Rozhodně proto nic z toho nezkoušejte, mohli byste si ublížit. 

Mono dieting: Tato dieta se zaměřuje na konzumaci jediného typu potraviny nebo nápoje po určitou dobu. Tento přístup může vést k nedostatku živin a nepříznivým zdravotním účinkům. Může to být třeba "banánová dieta", během které po dobu několika dní až týdnů jedíte pouze banány a pijete vodu. Cílem této diety je zhubnout rychle a zároveň detoxikovat tělo. Banány samy o sobě ale neobsahují všechny nutriční látky, které potřebuje tělo, aby fungovalo správně. Při dlouhodobém konzumaci pouze banánů může dojít k nedostatku bílkovin, tuků, vlákniny a dalších důležitých živin. Za druhé, tato dieta může být monotónní a jednotvárná, což může vést akorát k psychickému rozlazení a nedostatku motivace k dodržení diety.

Dieta s papírem: Tato bizarní dieta zahrnuje konzumaci potravy společně s papírem s cílem "nasáknuť" kalorií a zabránit jejich absorpci tělem.

Žvýkací dieta: Každé sousto je třeba rozžvýkat alespoň 32krát, čímž údajně ulehčíte trávicím enzymům. Poté zakloníte hlavu a necháte sousto "proplout" do krku. Když to nelze, jde o nesprávné jídlo, je tak zapotřebí ho vyplivnout. Tuto šílenost vymyslel už v 19. století odborník přes stravování Horace Fletcher, který k tomu přesvědčil i samotného Johna Rockefellera.

Baby dieta: "Miminkovská dieta" je založena na stravě pro batolata ve věku kolem 8 měsíců. Nevíte? Zajděte do nejbližší drogerie do dětského oddělení. Zelenina, maso a ovoce uvařené na vodě a rozmixované do hladka. Toto celosvětové bláznovství rozpoutaly hollywoodské hvězdy Jennifer Aniston nebo Reese Witherspoon, které se pyšnily skvělými výsledky. Denně snědly až 14 skleniček miminkovského jídla.

Detox diety: Detox diety často zahrnují konzumaci pouze šťáv, vody nebo určitých druhů potravin po dobu několika dní a tvrdí, že pomáhají tělu vyčistit se od toxinů. Podle vědců je ale účinnost těchto diet sporná a naopak mohou být spíše nebezpečné než prospěšné.

Aktuální trendy ve světě hubnutí
Intervenční půst: Dietní metoda – například 16/8, zahrnuje omezení časového okna, během kterého se jí, a potom postní období, během kterého se nejí. Tento přístup se zaměřuje na zvýšení spalování tuků a podporu hmotnosti. Tento směr rozhodně není vhodný pro každého. Doslova nebezpečný může být pro diabetiky, pro které může půst představovat zvýšené riziko hypoglykémie.

Low-carb dietní přístupy: Diety s nízkým obsahem sacharidů, jako je například dieta Keto, získávají na popularitě pro svou schopnost podporovat rychlé hubnutí tím, že omezují příjem sacharidů a tím přinášejí tělu do stavu ketózy, kdy spaluje tuky jako hlavní zdroj energie. Ani tady není dieta bez rizik – nedostatek vlákniny a živin, ztráta svalové hmoty, problémy s trávením nebo jo-jo efekt. Tyto problémy trápí uživatele nejčastěji.

Vysokoproteinové diety: Vysokoproteinové diety kladou důraz na konzumaci potravin bohatých na bílkoviny, což pomáhá udržet pocit sytosti, podporuje svalový růst a zvyšuje energetický výdej těla při trávení potravy. Zvýšený příjem bílkovin ale může způsobit také přetížení ledvin, při omezení příjmu mléčných výrobků nedostatek vápníku pro kosti a také se často objevují problémy s trávením a střevní funkcí, včetně nadýmání, zácpy nebo průjmu.

Makrobiotika: Tento přístup k stravování se zaměřuje na konzumaci rovnovážné a celistvé stravy, která podporuje zdraví a rovnováhu těla a mysli. Makrobiotika zahrnuje konzumaci potravin s vyváženým poměrem makroživin, jako jsou obiloviny, zelenina, luštěniny a mořské řasy. Konzumace syrového nebo minimálně tepelně upraveného jídla, mohou zvýšit riziko infekcí bakteriemi nebo parazity spojenými s potravinami. Pozor si dejte také na nedostatek některých živin, zejména vitamínů B12, D, železa a vápníku.

Flexibilní dieting: IIFYM (If It Fits Your Macros), je populární trend, který se soustředí na sledování makroživin (bílkovin, sacharidů a tuků) namísto přísných omezení potravinových skupin. Tento přístup umožňuje lidem užívat si svou oblíbenou stravu a zároveň dosahovat svých cílů v hmotnosti. Zásadní je stanovení cíle – snížení hmotnosti, nárůst svalové hmoty apod. a určení denních makroživinových cílů, tedy množství tuků, bílkovin a sacharidů, které je možno za den sníst.

Vodíková voda a doplňky stravy H2 Slim&Fit
Vodíková voda a doplňky stravy obsahující vodík se stávají stále populárnějšími pro své potenciální účinky na metabolismus a energetický výdej těla, ať už přímým působením na buňky nebo jako podpora detoxikace. Česká společnost H2 Pharm, dceřiná společnost H2 Global Group nyní přišla na trh s přípravkem H2 Slim&Fit, který slibuje podpořit zdravé hubnutí a zároveň posílit imunitní systém. Tento přípravek obsahuje unikátní kombinaci výtažků z chilli, které podporují vyšší energetický výdej, antioxidační triterpeny z výtažků z listů olivovníku a látky, které podporují přirozenou produkci molekulárního vodíku v těle. H2 Slim&Fit je více než jen produkt na hubnutí – je to investice do zdraví a pohody.

Zdravý a vyvážený životní styl: Podle odborníků přes zdraví a stravování, je nejlepší udržovat dlouhodobý zdravý a vyvážený životní styl jako k dlouhodobý přístup ke kontrole hmotnosti. To zahrnuje pravidelnou fyzickou aktivitu, vyváženou stravu bohatou na celé potraviny a dostatek spánku.

H2 Slim&Fit je k dispozici exkluzivně na webu H2world.store, kde naleznete také H2 Premium vodíkovou vodu – první českou balenou vodíkovou vodu s mimořádně vysokou dávku molekulárního vodíku.

Vodíková voda H2 Premium vodíková voda od H2 Pharm.