Special Trucks, jedno z oddělení automobilky Mercedes-Benz, testuje speciálně upravený prototyp terénního nákladního vozu Unimog, který jezdí na vodík. Nevyužívá však – jak je obvyklé – vodíkové palivové články, ale lehce upravený spalovací motor.

Základem prototypu je model Unimog U 430, za jehož krátkou kabinou jsou čtyři vysokotlaké nádrže (700 bar) na vodík s kapacitou 14 kilogramů. Konkrétní parametry motoru automobilka nezveřejnila,  výkon ale dosahuje 290 koní a 1000 Nm točivého momentu.

Vodíkový prototyp má být ve srovnání s naftovou alternativou výrazně tišší, přičemž produkuje pouze vodu, která je formou páry odváděna výfukovým systémem. Jak uvádí server auto.cz, během spalování vodíku nevzniká skleníkový oxid uhličitý, protože se ale pořád spaluje se vzduchem, který je plný dusíku, vznikají škodlivé oxidy dusíku. Ty ale lze ve výfukovém systému velmi efektivně odfiltrovat.

VIDEO: Prototyp terénního nákladního vozu na vodík

Speciální prototyp je výsledkem projektu WaVe, který se začal rodit v roce 2021 v spolupráci s 18 průmyslovými a technologickými partnery. Stroj byl poprvé prezentován na jaře letošního roku, až teď ale automobilka informovala o průběhu zkoušek vozidla v praxi.

Unimog je osazen dvojicí ramen se sekací hlavou a jeho testy probíhaly při údržbě zeleně kolem nepoužívaného úseku dálnice. V praxi se tak ověřila schopnost stroje pracovat v různých teplotách, různém terénu a také doplňování paliva u veřejných plnících stanic.

„Spalování vodíku může umožnit jízdu a práci s velmi nízkými emisemi na stavbách, v komunálním nebo zemědělském sektoru. K dosažení sériové vyspělosti takových vozidel ale je a bude zapotřebí spolehlivé financování,“ uvedl Günter Pitz, vedoucí vývoje hnacích ústrojí ve společnosti Mercedes-Benz Special Trucks.

Společnost Mercedes-Benz se v posledních letech zaměřuje především na elektrifikaci, současně si však uvědomuje, že využití motorů spalujících vodík může být dalším významným prostředkem při „dekarbonizaci“, neboť stroje jako unimog jsou často využívány v náročném prostředí a při plnění speciálních rolí.