Novinku ze světa péče o vozy, oficiálně nazvanou HHO technologií, může využít majitel téměř každého auta se spalovacím motorem. Ať má 30 nebo 3 roky, je to Škodovka nebo Mercedes, je možné z jeho motoru odstranit tuhé a polotuhé karbonové usazeniny. Ty se v motoru časem usazují a mohou vést k jeho poškození. Vyčištění motoru vodíkem obnoví jeho výkon a sílu, zaručí tišší a hladší chod, prodlouží jeho životnost, sníží spotřebu paliva a také emise. Dekarbonizace během jediné hodiny vyčistí motor vozu bez nutnosti jeho rozebrání.

„Dekarbonizace vodíkem vznikla před několika málo lety jako vědecký pokus v jedné laboratoři v Americe, kdy se testoval účinek vodíku na díly v motoru,“ vysvětluje Lukáš Novotný ze společnosti Bez Karbonu, nabízejících motoristům tuto technologii. „Při vývoji prvního vodíkového automobilu Toyoty Mirai šlo totiž především o bezpečnost, a tak američtí výzkumníci vyzkoušeli účinky vodíku na starých spalovacích motorech s nájezdem 300.000 kilometrů. Když poté motory rozebrali, zjistili překvapeně, že motorové díly jsou čisté, a dokonce i celý nános karbonu je pryč.“ Původně totiž potřebovali pouze zjistit, zda vodík nijak nepoškodí díly v motoru. Nepoškodil, a proto vodík poté výzkumníci vyzkoušeli i na dalších motorech různých vozů a opět se dobrali k výborným výsledkům.

Restart pro motor
„Pro dekarbonizaci používáme speciální stroj, který produkuje vodíkový́ plyn. Ten pouštíme sáním do motoru při otáčkách 2000 rpm. Plyn tím obohatí směs a zlepší spalování. Narušuje strukturu uhlíkových usazenin, probíhá takzvaná pyrolýza,“ pokračuje Lukáš Novotný. „Následně se usazeniny promění v plyn – shoří a odcházejí výfukovým systémem ven. Protože jsou plynné, nemůžou se usadit v dalších částech motoru, například v katalyzátoru, jako je tomu u chemické dekarbonizace. Naopak velmi dobře čistí i celou výfukovou soustavu. Vodíková technologie je prostě nejbezpečnější forma dekarbonizace. Čistili jsme i automobily s nájezdem přes 500 000 km, velmi zanesené, i přes 30 let staré, a zaznamenali jsme skvělé výsledky.“

A co všechno vlastně dekarbonizace vodíkem vyčistí? Svíčky, vstřikovače, spodní́ stranu ventilů, písty a pístní kroužky, turbodmychadlo, katalyzátor, filtr pevných částic a lambda sondy. Teď už jen zbývá vybrat si jednu ze společností, které v Čechách a na Moravě dekarbonizaci provádí. Celý proces trvá zhruba 1,5 hodiny a stojí kolem 2 tisíc korun.