Když jsem před několika lety začal realizovat své dlouhodobé vodíkové plány, o kterým jsem začal také veřejně mluvit, tak podobně jako v případě jiných vizionářů, kteří své sny a plány časem úspěšně dotáhli do konce, se i zde objevili kritici. Jeden z nich mě kvůli mým megalomanským plánům v oblasti budování vodíkových výrobních firem přirovnal k německé farmaceutické firmě Bayer AG. Když jsme nedávno vyjeli ven s prvním vodíkovým kolem v ČR, tak jsem se zase dočetl, že si myslím, že jsem ostravský Elon Musk. Kolegové z naší marketingové agentury mě zase přirovnali ke Stevovi Jobsovi. Usmívám se, protože vím, že právě tato kritika mě posouvá velmi rychle dopředu.

I přes všechny pokusy různých zájmových skupin mě zastavit nebo znemožnit, už dnes v naší skupině H2 Global Group zaměstnáváme více než tři desítky velmi vzdělaných a talentovaných lidí, kteří vodíku věří stejně jako já, a díky kterým se naše vize a plány postupně naplňují. Podařilo se nám s kolegy během posledních pár 

let dát dohromady ke spolupráci tým úžasných odborníků, s jejichž pomocí budujeme opravdu velké věci. Já si upřímně vážím jejich důvěry, odhodlání a elánu, s jakým se vrhají do nových, dosud neprobádaných vod vodíkového světa s jediným cílem: pomoci lidskému zdraví, zvířatům i přírodě.

Každým dnem nám chodí poptávky na spolupráci nejen z Česka, ale také ze zahraničí. Velmi zajímavě se nám začíná rozbíhat zájem o naše produkty, přístroje a know-how také v Asii, ale i na Balkáně a Blízkém Východě. V nejbližší době plánujeme vstup na jeden z nejzajímavějších a pro nás největších trhů Evropy. Nemluvě také o zvyšujícím se prodeji a poptávce našich produktů a přístrojů tady u nás v Česku.

Obraty se meziročně zvyšují několikanásobně a investoři si pochvalují, jak se jejich investice krásně a udržitelně zhodnocují, a to navíc s pocitem, že pomáhají dobré věci. Proto nám tito naši investoři věří a svěřují nám stále více svých volných prostředků ke zhodnocení, protože vidí, že náš byznys funguje. Že neustále vymýšlíme, produkujeme a patentujeme nové produkty, přístroje a možnosti využití vodíku v běžném životě, pro lepší život náš všech.

A v tom já spatřuji náš úspěch: využití přírodních zdrojů k lepší budoucnosti nás všech. Udržitelnost, kolektivní odpovědnost, zelená budoucnost, čistá a zdravá příroda včetně nás lidí jsou naše hlavní hesla, se kterými oslovujeme stále více podobně smýšlejících jedinců, ale i organizací. Občas se mi ozve zástupce nějakého většího investora nebo fondu ze zahraničí, hlavně z USA, ale to zatím neberu moc vážně. Mezitím se i přes nevoli našich závistivých kritiků skvěle bavíme, hrajeme si na Steva Jobse, Elona Muska a stavíme miliardovou firmu tady od nás z Ostravy, s podporou lokálního zázemí Moravskoslezského inovačního centra (MSIC), které pod vedením ředitele Pavla Csanka úspěšně vyčnívá mezi všemi ostatními.

Protože se vodíku intenzivně věnuji již dvanáctým rokem a znám tedy tento trh velmi dobře, jako firma máme obrovský několikaletý náskok před jinými hráči, kteří tento úžasný nový trh ještě pořádně nepochopili. Toho my využíváme teď a tady, a jak se říká v našich kruzích. Vítěz bere vše! A já neskromně říkám, že my jsme vítězové! My jsme vodík!

Důkazem, že jdeme správným směrem, je fakt, že se na mě nedávno obrátil velmi důležitý člověk. Profesor Shigeo Ohta, japonský vědec, který má více než 18 let zkušeností ve vodíkovém výzkumu, je celosvětově uznáván a považován za otce a zakladatele vodíku v biomedicíně. Zaujala ho naše vodíková cesta a směr, stejně tak náš inovativní přístup, flexibilita a rychlost, s jakou jsme schopni realizovat naše nemalé plány. Profesor nově v naší společnosti zastává velmi důležitou pozici viceprezidenta pro vědu, výzkum a vzdělávání a my si všichni jeho odborné podpory na mezinárodní úrovni velmi vážíme. Společně s ním a dalšími našimi odborníky máme naplánované velké věci, které v našem vodíkovém světě postupně realizujeme. Japonsko je dnes vzorem celému světu právě díky svému vodíkovému hospodářství, které čítá na 160 tankovacích vodíkových stanic, tisíce vodíkových aut a autobusů, a hlavně stovky soukromých klinik, které vodík využívají v oblasti zdraví, krásy a dlouhověkosti. A právě tyto zkušenosti k nám nově přináší jeden z nejpovolanějších odborníků, profesor Shigeo Ohta, kterého tímto veřejně vítám v našem jedinečném týmu H2 Global Group.

H2 Global Group je světovým lídrem a průkopníkem na poli vodíkových technologií pro zdravotnictví, lázeňství, wellness a krásu, zemědělství a chovatelství. Naše skupina těží z dlouholetých zkušeností svých dceřiných firem a partnerských organizací, které se zaměřují na tato klíčová odvětví. Svými aktivitami se skupina pohybuje v oborech medicíny (medicinální plyny a zdravotnické prostředky), biomedicíny, biotechnologie, biochemie, kosmetiky a potravinářství (výživa).

Nově se naše skupina rozrůstá o dvě další dceřiné společnosti, a to v oblasti vodíkové mobility a energetiky. Již máme první zákazníky na projekty v těchto oblastech a zájem o vodíkové technologie roste každým dnem víc a víc. Jedním z našich cílů je vytvořit unikátní a soběstačné vodíkové údolí ve střední Evropě, tedy u nás v České republice, kde je spoustu šikovných a chytrých lidí. Těšíme se na další nové vodíkové zážitky a společné úspěchy i v těchto nových oblastech.

Chcete být součástí vodíkového světa H2 Global Group? Přidejte se k nám!
Těším se na spolupráci!

David Maršálek
president H2 Global Group

Prof. Shigeo Otha Ph.D.,
sídlo společnosti H2 Global Group v Ostravě