Investice do vodíku je v současné době jedním z nejzajímavějších způsobů, jak zhodnotit volné finanční prostředky. „vodík, je bezesporu naše budoucnost v mnoha odvětvích,“ vysvětluje viceprezident pro finance za H2 Global Group Květoslav Chytil. „v době nevídaně vysoké inflace nabízíme exkluzivní investiční příležitosti s vkladem již od 50 000 Kč a zhodnocením ve výši 12 % ročně za 4 roky.“

Možnost investování do vodíku nabízíte již více než dva roky. Můžete nám prozradit, jaké ohlasy na trhu sklízí?

Zájem o investování do vodíku v posledních měsících raketově roste. Proto jsme mimo jiné posílili náš tým finančního oddělení, kde jsme nedávno přijali nového investičního ředitele, který má na starosti jak nové akvizice, tak péči o naše stávající investory. Zároveň hodláme oslovit firemní investory a začít s nimi systematicky pracovat. V podstatě mám radost z toho, že už nás průběžně oslovují úspěšní podnikatelé nejen z ČR. Tito již kvalifikovaní investoři stejně jako my vidí neuvěřitelně velkou poptávku po vodíkových produktech, službách a technologiích ve střednědobém i dlouhodobém horizontu, ale i ze zahraničí. Připravujeme pro ně finanční nástroje ušité́ na míru.

S vašimi stávajícími investory komunikujete prostřednictvím moderní, uživatelsky přívětivé on-line platformy. Co tato platforma umí?

Vše jsme se snažili co nejvíce našim investorům usnadnit a přizpůsobit. Přes tuto platformu tak například umíme realizovat celou smluvní agendu, tedy kupříkladu evidovat jednotlivé investory, zajistit on-line samotné sjednání smlouvy o úpisu, ale hlavně vyplácet měsíční výnosy na bankovní účty klientů.

Jak hodnotíte finanční výsledky celé H2 Global Group roku 2022?

Jako mimořádně úspěšné. Například tržby nám rostly o více než 200 %. V rámci celé H2 Global Group jsme navýšili aktiva společnosti z 30 milionů korun na částku převyšující 120 milionů korun. Co se týče predikce vývoje pro roky 2023 a 2024, kdy bychom měli celou skupinu převést do černých čísel, je velmi povzbudivá. Mezi nejúspěšnější investici řadíme investici do lidí. Neustále pracujeme na rozvoji našeho týmu a daří se nám již řadu let do týmu integrovat největší odborníky a špičkové kvalifikované vědce a lékaře z celého světa, zabývající se vodíkem.

Jaké zásadní novinky v sortimentu vaše firma chystá?

Celý proces vědy, výzkumu, výroby a distribuce máme pod jednou střechou, jsme tedy schopni zajistit vysokou kvalitu našich produktů, služeb a projektů a tímto směrem se budeme ubírat i nadále. Možnosti využití vodíku v medicíně máme již velmi dobře prozkoumány, další naše aktivity rozšiřujeme také do oblasti vodíkové mobility a vodíkové energetiky. Nesmíme však zapomenout na využití vodíku v zemědělství a veterině – tam je též ohromný potenciál. V tuto chvíli připravujeme také náš zcela zásadní globální projekt pod názvem H2City.com, což je chytré vodíkové město budoucnosti.

Jaké aktivní finanční nástroje vaše firma využívá?

V tuto chvíli využíváme především firemních dluhopisů, kdy emitenty jsou naše zakládající společnosti, a to jak ve výrobě, v distribuci, tak i ve výzkumu a vývoji, a v tom hodláme pokračovat. V tuto chvíli doprodáváme naše dvě emise dluhopisů, které byly zacíleny do výrobních společností H2 Pharm a H2 Medical Technologies. Chystáme se uvést na trh další dvě unikátní emise H2 City a H2 World Health and Beauty a kromě našich interních zaměstnanců chceme tyto emise nabídnout na trhu také spolupracující firmě, která se zaměří na jejich distribuci a nabídku jednotlivcům i firmám. V tuto chvíli si vybíráme vhodného partnera, ideálně z našeho kraje, jsme totiž patrioti a chceme synergii a podporu firem z našeho regionu. Naši budoucnost vidíme čistě ve vodíkových projektech a vzniku vodíkových měst, kde chceme naše inovativní vodíkové řešení koncentrovat a využívat pro lepší, kvalitnější život lidí, zvířat i rostlin.