V poslední době se v oblasti výzkumu rakoviny objevila nová naděje v podobě vodíkové terapie. Profesor Giovanni Brandi a doktorka Simona Tavolari, uznávaní odborníci z Boloňské univerzity, se zaměřili na výsledky jak preklinických, tak klinických studií, které naznačují velký potenciál využití vodíkové terapie při léčbě rakoviny.

Vodík, nejjednodušší chemický prvek, se v atmosféře vyskytuje v netoxických koncentracích a v lidském těle vzniká z nepožívaných sacharidů díky anaerobnímu metabolismu některých bakterií ve střevech. Nedávné studie odhalily jeho významné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, což otevírá nové možnosti v léčbě různých onemocnění, včetně rakoviny.

Rakovinné buňky se od normálních buněk liší změněným redoxním prostředím, které zahrnuje vyšší produkci reaktivních forem kyslíku (ROS). Tyto nestabilní molekuly mohou vést k různým patologickým stavům, jako je akutní a chronický zánět, genová nestabilita a podpora růstu nádorů.

Tradiční antioxidanty, jako jsou vitamíny C a E, nedosáhly očekávaných výsledků v klinických studiích. Naopak, vodík, s schopností proniknout do buněčných organel a selektivně neutralizovat hydroxylové radikály, se jeví jako slibná alternativa.

První studie datující se do roku 1975 prokázaly účinnost vodíkové terapie u myších modelů s karcinomem. Následné výzkumy potvrdily jeho antitumorový účinek při různých typech nádorů a s různými způsoby podání, jako je inhalace a pití vodíkem obohacených roztoků.

Mechanismy účinku vodíku zahrnují regulaci hladin ROS v buňkách a zvýšení expresi antioxidantních enzymů. Dále vodík snižuje poškození tkání způsobené zánětem, což přispívá k jeho protinádorovým účinkům.

Přestože stále chybí údaje o dlouhodobé toxicitě, vodíková terapie se jeví jako bezpečná a má potenciál selektivního působení na nádorové buňky s minimálními vedlejšími účinky.

I přes potřebu dalších klinických studií jsou dosavadní výsledky nadějné a naznačují, že vodíková terapie by mohla být efektivním přístupem v léčbě rakoviny.

Vodíková terapie z pohodlí domova

Jak potvrzují dosavadní výzkumy, molekulární vodík je díky svým protizánětlivým a regeneračním schopnostem prospěšný v celé řadě oblastí lidského zdraví. Pokud chcete i vy vyzkoušet jeho účinky na vlastní kůži, můžete si dopřát ozdravnou kúru pro celé své tělo. Kromě H2 PREMIUM Vodíkové vody si můžete pořídit vodíkovou lahev 3v1 nebo domácí vodíkové lázně H2 Generátor i150 4v1, které vám umožní získat všechny benefity vodíku včetně možnosti inhalace. Objevte možnosti, jak může molekulární vodík přispět k vašemu zdravému životnímu stylu, a začněte těžit z jeho výhod s vodíkovými generátory z H2 World.

zdroj - https://www.openaccessgovernment.org/

Tato práce podléhá licenci Creative Commons Attribution 4.0 International